Author Topic: Starter Mounting issues  (Read 38 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 1981Y84TA

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 22
  • Referrals: 0
Starter Mounting issues
« on: November 14, 2017, 12:08:22 PM »
I hava the original engine a 305 SBC rebuilt with new pistons, crank, cam, lifters, push rods, valves, rockers, oil pump. I even bought a extra dizzy in case I decide to remove the CCC from the engine, I have a rebuilt olds 307 Qjet rebuilt by Cliff R.
The engine was frozen when I got her from sitting too many years. Now I need to get her started and went to AZ and got a 3689S starter to get it up and running, the engine came with a high torque starter and long bolts to bolt it up. the new starter has shorter bolts and the older bolts do not go through it, the problem is the bolt holes do not match up? they are a little off and AZ, Advance or NAPA all say this is the correct starter for a 81 TA with a 305 SBC with a Manual Trans.
Has anyone had this issue and is it the correct starter?
« Last Edit: November 15, 2017, 01:17:45 PM by 1981Y84TA »

Offline RENOVATIONS

  • Global Moderator
  • Lifetime Member
  • *****
  • Posts: 10478
  • Referrals: 0
Re: Starter Mounting issues
« Reply #1 on: November 15, 2017, 05:56:16 AM »
I don't see the 3689S listed as a compatible starter for an '81 T/A w/5.0 on the Auto Zone site.
Jeff

Projects:
_____________
1978 Trans Am
1970 Camaro
1970 'Cuda

Offline 1981Y84TA

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 22
  • Referrals: 0
Re: Starter Mounting issues
« Reply #2 on: November 15, 2017, 01:29:36 PM »
It is actually the  AC Delco 336-1870,  I took mine into Advance compared it to the one they had, the  Car Quest 3689S and compared it to the NAPA starter  RAY 2464794 and the starter is a match.
I had the numbers written down, confused them, my goof up.
« Last Edit: November 15, 2017, 02:08:37 PM by 1981Y84TA »

Offline 1981Y84TA

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 22
  • Referrals: 0
Re: Starter Mounting issues
« Reply #3 on: November 15, 2017, 02:09:35 PM »
I tried to load some pics of the bolts and starter, but I am getting an error.